02 december 2007

The förrättspaj


På allmän begäran kommer här: The förrättspaj!

Pajskal
200 g kavring
50 g smör

Fyllning
150 g kallrökt lax, finstrimlad
200 g skalade räkor, hackade (och/eller kräftstjärtar)
2 ägg, hårdkokta
2 avocados, hackade
1 liten rödlök, finhackad
1 dl crème fraîche
3 msk majonnäs
1 tsk pressad citron
salt och peppar

Dekoration
100 g löjrom
citron-/limeskivor
dillvippor
1 hårdkokt ägg

Skär kavringen i mindre bitar och fördela brödet till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en pajform 26-28 cm i diameter. Ställ formen kallt.

Blanda lax, räkor, ägg, avocado och lök med crème fraîche och majonnäs. Smaka av med citron, salt och peppar. Smaka av lite till, det är rätt gott...

Bred fyllningen i pajskalet. Pajen kan gärna stå och mogna några timmar i kylskåpet. Dekorera pajen fint!

Itadagimasu! (som japanerna säger)

1 kommentar:

Anonym sa...

TACK för receptet och tack för en härlig helg i Linköping. Mor & far