08 oktober 2013

Vattenlek del 2

I november förra året, bara dagar efter att vi anlänt Oakville, tog jag barnen på en promenad runt i det område vi skulle flytta till i januari. Vi bodde ju först på lägenhetshotellet i 44 dagar, så det blev många utflykter för att låta pappan jobba ostört hemifrån (nytt ord i vår familj är "hotellifrån"). Vi hittade en trevlig lekpark, fem minuter från vårt hus, med en så kallad splash pad, vattenlekpark. "Toppen!" tänkte jag och såg fram emot sommaren.

November 2012. Innan rivning. Helt ok lekpark, enligt mig. Ej i så stort behov av varken renovering eller rivning, eller hur?

November 2012. Innan rivning.

November 2012. Innan rivning.

I slutet av mars, då vi ännu inte hunnit leka så mycket i lekparken eftersom det var för mycket snö för Kyras små tiomånadersben, började de riva parken. "Jaha" tänkte jag "nu blir det fler hus, parkeringsplats, kyrka, skola eller något annat man inte kan klättra eller plaska vid. Trist för barnen." Jag gick in på Oakvilles kommuns hemsida och fick där reda på att det skulle bli en ännu roligare lekpark/splash pad med invigning i mitten av juni! Bra där, Kommunkommunikatören!

5 april 2013.

23 april 2013.

5 maj 2013.

27 maj 2013.

9 juni 2013. Invigning om en vecka.

Eftersom både juni, juli och augusti bjöd på temperaturer som varannan dag gick över trettio grader var det i vattenlekparkens svalkande vattenstrålar, som barnen spenderade stor del av sommaren. Här följer nu ett gäng blandade bilder från sommaren 2013.























Nu har de stängt av vattnet. Det ska visserligen vara 18 grader varmt hela denna vecka, men det betyder ju vinter för torontoborna. Nu har mössor, vantar och dunvästar åkt fram på de få fotgängare man ser. Mellanstadiebarnen på väg till skolan har dock fortfarande shorts, t-shirt och foppatofflor. (Ska vi tolka det som att deras föräldrar redan lämnat hemmet när det är dags för barnens klädval?)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Sjukt bra inlägg! Som jag har väntat! Härliga bilder nu när hösten närmar sig.

/J

Ulrica sa...

Tack, J! Här är det konstig höst, må du tro. Gick ut från yogan idag i bara sandaler. 17 grader klockan 19.30 på kvällen.