21 januari 2012

Namn?

Nu börjar det dra ihop sig. Tio veckor kvar och fortfarande inga bra namnförslag. Jo förresten, några bra har vi väl på listan, men det är långt ifrån bestämt än. Å ena sidan är det inte hela världen om vi tar "rätt" namn eller inte, å andra sidan så ska barnet ifråga leva med det hela livet, så det känns rätt viktigt ändå.

Själv landar jag i många vackra namn som inte går, i och med mina vänner och bekanta själva heter det. Det trodde jag inte skulle hända, i och med att man oftast väljer namn till bebisen som ligger åtminstone två generationer bort.

Och så ska det funka utomlands och så ska det inte rimma på något fult och så ska det inte automatiskt bli ett smeknamn av det och så ska det inte vara för likt Alva och så ska vi vara överens och så... Ja, det ska ju kännas rätt, helt enkelt.

Kanske vi helt enkelt ska ha is i magen och ta nästa namn på norska MET:s lista över stormar. Gudrun eller Per blir det med andra ord inte.

Hur gjorde ni andra när ni bestämde namn på era små? (Jag vill inte ha namnförslag, märk väl.)


3 kommentarer:

Linda sa...

Vi satt med listan över Sveriges 100 vanligaste namn på sjukhuset efter att lillgubben fötts och gav varsitt poäng mellan 1 och 10 och räknade ihop och gjorde egen topplista och satt med samma kriterier som ni och ordnade bland topp 10 tills det bara var två kvar och så blev ett förnamnet och det andra mellannamnet, Adam Alex :)

Ulrica sa...

Tack för tips, Li! Ett annat tips är att fråga storasyster. Då får man bra förslag. T.ex. om det blir en tjej ska hon heta Linnea, eftersom bästa kompisens lillasyster heter Linnea (=alla småsystrar heter Linnea) och om det inte går så får det bli Loppa. Då har vi löst det, helt enkelt.
/u

P.S. F** vad tungt det börjar bli nu förresten. Jag skulle gladeligen döpa ungen till Loppa bara den kom ut snart...

Anonym sa...

Du skriver för lite på din blogg numera. Som straff får du därför en lång lista på bra namnförslag för killar och tjejer. Muahahahaha:

DOTTER
Alva *
Agnes ****
Amanda
Amelia/e **
Anna **
Annie *
Angela
Ebba ***
Elina **
Ella **
Elsa ***
Elvira
Emma **
Ester *
Evelina **
Filippa **
Ines/z *
Irma *
Julia
Liv/Liva ***
Lova
Maja **
Malin *
Meja
Miriam
Molly *
My **
Nelly *
Nike ***
Paula
Stella **
Thea *
Tilde *
Tove **
Vera *
Vilma
Ylva **

SON
Adam *
Alexander *
Alfons
Arvid
Dante
Eddie
Edvin *
Erik *
Gustav *
Hilding
Herman **
Hugo **
Isak *
Jack **
C/Karl **
Leo
Love/Lowe *
Ludvig
Lukas ***
Malte *
Max ***
Melker ***
Måns ***
Oskar **
Sam
Sebastian *
Simon **
Svante
Theo *
Vilhelm
Ville ***
Vilmer
William *