16 juni 2011

Toscana


Har man en blogg ska man av säkerhetsskäl inte berätta att man är på väg att åka på semester, men har man precis kommit hem från en underbar vecka i Toscana kan man ju berätta hur det var.

Mamma och pappa fyller 60+60 och ville bjuda med hela familjen (inkl. barnbarn och morfar) på gemensam resa. Vi tre syskon fick en budget och en instruktion att de inte ville veta mer om resan än vad som var nödväntigt. Det som de visste innan veckan var att vi skulle ses i Rom mitt på dagen den 3 juni och att vi skulle åka från samma ställe den 11 juni. Däremellan var de hela tiden on a need-to-know-basis. Även morfar, som brukar vara den som fixar och planerar släktresor, fick luta sig tillbaka i hyrbilen och bara njuta av ovissheten.

Efter en natt på underbara Boscolo Exedra i Rom och en snabbvisit runt Forum Romanum styrde vi kosan upp till Chianti-distriktet i Toscana. Där spenderade vi två nätter på sagolika vingården Vignamaggio. Ni som känner till Kenneth Branaghs film ”Much ado about nothing” (Sv. ”Mycket väsen för ingenting”) känner igen gården från filmen. Den historieintresserade känner möjligtvis till att det var på denna vingård som Mona Lisa växte upp, för att senare inspirera till känd tavla.

Efter en snabbvisit i Florens hämtade vi upp brorsans tjej på flygplatsen och styrde kosan västerut.

De sista fem nätterna bodde vi i västra Toscana i Villa Bacio en kvart från medelhavskusten. Det var ett väldigt trevligt sätt att bo på; stor villa med egna rum och badrum och gemensamt kök och gemensamhetsutrymmen. Speciellt när man åker med familjen och vill vara tillsammans så mycket som möjligt, men ändå ha en chans till privatliv.

Det kändes mycket sorgligt att lämna villan och jag återvänder gärna någon gång i framtiden, kanske med ett gäng italienälskande kompisar? (För den intresserade: Villan har 6 rum à 2 bäddar, 7 badrum, stort kök, två vardagsrum, stor pool, två uteplatser, tvättmaskin/torktumlare m.m. Se mer info under www.tenutaricrio.it/eng/villa-bacio-affitto-toscana.php)

Tack mamma och pappa för att ni gjorde denna resa möjlig! Det var verkligen ett minne för livet!

Fotografier från mammas, Kerstins och vår kamera.

ROM





VIGNAMAGGIO (Chianti)






FLORENS


VILLA BACIO (utanför byn Guardistallo)
























2 kommentarer:

Agneta sa...

Härliga foton och en helt underbar vecka!
TACK! Ma & Pa

Kerstin sa...

så roligt att se och läsa trots att jag var med de mesta av tiden! Jag har bloggat vidare lite om min och Jonas fortsatta resa... Finns på min blogg. :) Tack för en härlig vecka i Toscana!