Ingredienser
1 kg köttfärs, helst nöt
2 st gula lökar, finhackade
2 st morötter, fint rivna
1 st kalvbuljongtärning
1 st hönsbuljongtärning
1,5 dl soltorkade tomater, finhackade
2 st vitlöksklyftor, pressade
3 msk soja
750 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 dl grädde (OBS!!! EJ matlagningsgrädde eller någon annan låtsasprodukt!!!)
½ dl oregano
vitpeppar
cayennepeppar
curry
Hur?
Ta fram en stor traktörpanna och bryn köttfärsen tillsammans med den finhackade löken och de rivna morötterna. När köttfärsen börjat vätska sig, tillsätt buljongtärningarna så att de får hjälp att sätta smak på hela blandningen.
När den mesta av vätskan försvunnit är det dags tillsätta soja, vitlöken och de soltorkade tomaterna. Låt det hela småputtra cirka 5 minuter på hög medelvärme samtidigt som du rör om ordentligt för att allt ska blanda sig.
När det känns bra, tillsätt de krossade tomaterna samt tomatpurén, rör om ordentligt så att allt blandas och låt detta puttra för sig själv i cirka 5 minuter.
Tillsätt grädden, rör om ordentligt ännu en gång och låt puttra på medelvärme till dess att själva såsen blivit lite krämig.
Tillsätt oreganon och vitpeppar efter behag och toppa med lite cayennepeppar och curry och rör om. OBS! Curry är bara en smakförstärkare i sammanhanget, se upp så att du inte tar så mycket så att det blir en markant currysmak på det hela. 1-2 krm bör räcka gott. Om du är osäker, hoppa över curry helt och hållet.
Servera med spaghetti av god kvalitet och varför inte riva lite parmesan över för att göra det hela lite lyxigare...?
2 kommentarer:
Jag ska verkligen prova denna! Låter jättegott!
mamma & svärmor
Varför är det ingen som vill lämna kommentarer på detta inlägg? Är det ingen som provat receptet?
Jaja, jag får väl lägga mina drömmar om att bli en receptboksförfattare på hyllan, helt enkelt...
/S
Skicka en kommentar